Yoga

Yoga is een filosofische en praktische leefwijze gericht op verbinding en balans. Het heeft zijn oorsprong in India en wordt tegenwoordig steeds vaker beoefend in het Westen om zijn vele heilzame kwaliteiten.

Hatha Yoga is de fysieke beoefening van klassieke yogahoudingen (asanas) gecombineerd met ademhalingstechnieken(pranayama). Het maakt het lichaam licht, krachtig en soepel. De houdingen werken door op klieren, organen, bindweefsel en gewrichten en brengen het lichaam in balans. Met gerichte aandacht en begeleiding is Hatha Yoga ook een mentale oefening in het tot rust brengen van de gedachtenstromen. Na een yogales voel je je verkwikt, helder, opgeladen en meer in balans.

Ayurvedische Yogalessen
Kayaveda combineert Hatha Yoga met de kennis uit de Ayurveda in haar Ayurvedische Yogalessen. Afhankelijk van je behoefte kan je kiezen tussen een les die wat langzamer, zachter en rustiger is of een les die dynamisch en energiek is.

Kirsten_05De yogalessen zijn aandachtig en meditatief en werken van buiten (fysiek, actief) naar binnen (mentaal, emotioneel, ontspannend). Yogadocente Kirsten Drooger schept met zorg een vertrouwde omgeving om de ruimte en mogelijkheden van het eigen lichaam te verkennen. Ieder lichaam is anders en Kirsten kan als geen ander op unieke wijze licht schijnen daar waar jouw uitdagingen en potentieel zich bevinden en waar disbalans weer teruggebracht kan worden tot balans.

Yogatherapie
Yogatherapie zijn individuele sessies op afspraak en vinden meestal plaats als onderdeel van een behandelplan na een consult. Yogatherapie is bijzonder geschikt voor mensen die herstellende zijn van blessures of ziektes, bij stress en burn-out verschijnselen.